donderdag 31 mei 2012

Broche met knoop

Ik ben toch wel gek op broches en corsages heb ik gemerkt. Daarom bij deze nog een gehaakte broche met knoop, leuk voor op een tas. Met een beetje een vintage look eraan.

Tot snel, Heidi

dinsdag 29 mei 2012

Scheuren


Beetje scheuren, beetje plakken, wat gekleurd draad erbij en je hebt bloemen met een hartje van 'goud'!

Tot snel, Heidi

zondag 27 mei 2012

Rebus

Vandaag ben ik @       
             

 Tot snel, Heidi


          

vrijdag 25 mei 2012

Creatief met schuur


Twee dagen noeste arbeid heeft het volgende plaatje opgeleverd. Een opgeknapte schuur! De muren heb ik gewit en de boegboorden en het raamkozijn heb ik groen geverfd. Creatief, maar dan op een andere manier!

Tot snel, Heidi

woensdag 23 mei 2012

Bloemcorsage

Zoveel knopen, zoveel stoffen, zoveel mogelijkheden! Daarom vandaag een bloemcorsage van jeans, een stevige groene stof en een oude knoop. Het is een beetje een experiment, want ik heb de corsage proberen te plakken met textiellijm en toen ik hem net op wilde pakken ging er iets mis (als in het plakte niet zo snel en goed als ik had gedacht). Dus ik ben benieuwd hoe het straks is. Maar voor nu levert het toch een leuk plaatje op.

Tot snel, Heidi

dinsdag 22 mei 2012

Experimentje

Waar The Ting Tings al niet goed voor zijn! Ik had echt inspiratie nodig
en die heb ik gekregen. Bekijk vooral het filmpje even,
dan snap je wat ik bedoel.


En dit is het resultaat!

maandag 21 mei 2012

Kussenhoes

Ik had al heel lang een borduurwerk liggen (zelf gemaakt!) waar ik eens wat mee wilde doen. Maar ik wist steeds niet wat. Nu heb ik het gebruikt voor het maken van een kussenhoes. Daarvoor heb ik een oude deken kapot geknipt en daarop heb ik het borduurwerk vast gemaakt. Voor de 'lijst' van het borduurwerk heb ik restjes gebruikt van de spijkerbroek waarvan ik de tas heb gemaakt (zie mijn blog gisteren). Het is niet helemaal geworden wat ik ervan verwacht had, maar ik wil hem toch laten zien. Niet alles kan goed gaan toch?

Tot snel, Heidi


Voorkant
Achterkant

zondag 20 mei 2012

Spijkerbroektas

Eindelijk is 'ie af, de tas van een oude spijkerbroek! Ondanks dat de tas een onafgewerkt uiterlijk heeft (wat ik graag wilde), is er toch veel werk in gaan zitten. Misschien juist wel omdat ik hem zo onaf wilde laten lijken. Ik zal de volgende eens heel netjes proberen te maken, kijken of dat sneller gaat. Proef op de som!


Tot snel, Heidi



zaterdag 19 mei 2012

Pastelkrijt

Eindelijk ben ik weer eens toegekomen aan het maken van een pastelkrijttekening. Heb ik heel lang geen zin in gehad, maar vandaag was het er een goeie dag voor. Ik heb een mooi plaatje uitgezocht uit een boek van Jac. P. Thijsse, die natuurtekeningen maakt, en naar eigen inzicht dit plaatje nagetekend. Was weer erg leuk om te doen en ik ben tevreden met het resultaat.

Tot snel, Heidi

donderdag 17 mei 2012

Bloem

Vandaag ben ik naar de bloemenmarkt geweest. Verschillende planten gekocht, nu maar hopen dat ze het blijven doen, want die groene vingers laten soms toch wel wat te wensen over. Geheel in stijl heb ik vandaag ook een bloem gehaakt. Niet zo fleurig als de bloemen die ik heb gekocht, maar toch wel erg leuk (ook om te doen trouwens, heel rustgevend dat haken).

Tot snel, Heidi

woensdag 16 mei 2012

Gepimpte flessen

Niet veel tijd, maar toch een leuk effect bereiken? Probeer eens een oude wijnfles op te fleuren met wat gekleurde wol. Fles even inspuiten met spuitlijm, omwinden met wol en dit is het resultaat!

Tot snel, Heidi

dinsdag 15 mei 2012

Kussenhoes



Het is maar goed dat ik gisteren toch naar buiten ben gegaan, want vandaag was het regen, regen en nog eens regen wat de klok sloeg. En wat doe je dan? Dan ga je achter de naaimachine zitten en maak je een kussenhoes. Deze keer van een verhuisdeken, een leuk paars stofje en verschillende paarse lintjes. En zie hier het resultaat.

Tot snel, Heidi

maandag 14 mei 2012

Creatief in de tuin

Wat een lekker weer vandaag! Na al die dagen ziek binnen gezeten te hebben, vond ik het nu echt tijd om naar buiten te gaan. Dus een dikke sjawl om en de tuin in. Onkruid gewied, gras gemaaid en plantjes gekocht. En een mini-vijver gemaakt van een oude zinken teil met allerlei waterplantjes erin. Als de temperatuur straks hoog genoeg is, komen er ook nog guppies in. Wat een feest!

Tot snel, Heidi


zondag 13 mei 2012

Moederdag

Speciaal voor moederdag, deze etagere! Gemaakt van oud servies en een kitscherig beeldje, maar o zo leuk. Lekker gevuld met macarons en geglaceerde biscuitjes (helaas niet zelfgemaakt, maar daarom niet minder lekker). Ben benieuwd wat mijn moeder er straks van vindt!

Tot snel, Heidi


zaterdag 12 mei 2012

Gehaakte broche


Helaas, de tas is nog niet af! Is toch wel iets meer werk dan ik had gedacht, maar dat geeft niet. Hij komt af, dat is zeker. Tussendoor heb ik deze bloem gehaakt, die ik wil gebruiken als broche. Misschien als versiering op mijn tas en anders gewoon op een trui ofzo. Mocht er iemand nog een ander idee hebben, dan hoor ik dat graag!

Tot snel, Heidi

vrijdag 11 mei 2012

Nog steeds ziek.


Voorproefje!
Nou, nog steeds ziek vandaag. Maar al wel wat beter dan gisteren, dus bezig met één van mijn nieuwe ideeën. Dat gaat een tas worden van een oude spijkerbroek. Helaas is deze nog niet klaar en kan ik alleen maar een voorproefje laten zien. Hopelijk is 'ie morgen af!

Tot snel, Heidi

donderdag 10 mei 2012

Ziek!

Ik heb de hele dag in bed gelegen met een flinke verkoudheid en koorts. Dus de ideeën hebben volop kunnen rijpen, maar er is niks uit mijn handen gekomen. Ik heb van een lieve vriendin wel een foto gekregen van een kaart die ik haar deze week heb gestuurd en die deel ik graag met jullie. Zij was in Madrid en heeft daar voor mij een kaart van Picasso gekocht en opgestuurd. Ik heb deze kaart voor haar nagemaakt met potlood en weer naar haar teruggestuurd. En zij heeft de kaart gefotografeerd (wat ik natuurlijk vergeten was). Super toch!

Tot snel, Heidi

woensdag 9 mei 2012

Nieuwe dag, nieuwe kansen

Na gisteren niets gemaakt te hebben, wilde ik vandaag wel weer tijd maken om wat te doen. Het was echter een lange dag, maar uiteindelijk zijn dan toch nog deze kettingen uit mijn handen gekomen. Gemaakt van oude fietsbanden (natuurlijk wel goed gewassen!). Ik had deze kettingen al wel eens eerder gemaakt, dus het is niet echt een nieuw ontwerp, maar het is wel leuk om te doen en je hebt snel resultaat. Nieuwe ideeën zijn in de maak, dus op naar morgen.

Tot snel, Heidi





dinsdag 8 mei 2012

Lots of love

Bedankt iedereen voor de leuke reacties op mijn eerste dag als blogger. Ik heb vandaag niet veel tijd gehad om iets te maken, maar wel om iets te kopen. En dat wil ik jullie niet onthouden, dus bij deze mijn nieuwe aanwinst, een knalroze tas!


En daarnaast een grote stapel hartjes, al eerder gemaakt maar heel toepasselijk voor hoe ik me vandaag voel. Feeling lots of love ;))

Tot snel weer, Heidi

maandag 7 mei 2012

Ik heb een blog!!!

Hallo allemaal,

eindelijk is het dan zover, ik heb mijn eigen blog! Ik hoop dat jullie er veel plezier aan gaan beleven, ik in ieder geval wel. Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties, dus als je wat leuk vindt (of niet leuk) laat het me weten. Jullie zullen hier veel van mijn eigen creaties, maaksels en probeersels vinden, maar als ik wat leuks zie in een tijdschrift of op internet zal ik het ook met jullie delen.

Tot snel, Heidi


                        









Deze tas heb ik vorige week gemaakt van een oud spijkerrokje.
De ringen heb ik gekocht op de Pasar Malam in Geleen.